Home Лични финанси Как да спестяваме повече

Как да спестяваме повече

267
0

Дали имаме добри доходи или не – спестяването е от голямо значение за всеки индивид. Как да спестяваме се учим още от ранна детска възраст от съветите на родителите ни и от парите, които ни дават като джобни. Богатите хора обикновено много държат на това дали си струва да се купи нещо и дали може да се купи по-евтино. Те също така са много разумни в харченето на пари и ресурси.

Спестяването не е никак лесна задача за никого. Писано е и е говорено много по темата, затова ще синтезирам основните неща, които е добре човек да знае.

Важно е да се знае, че не е разумно действие да харчиш за нещо, само за да се похвалиш на приятелите или съседите. Това е проява на комплекс и е добре да не се прави както от морална гледна точка, така и от чисто финансова. Но да си купиш нещо, което много харесваш е съвсем различно и ако ти позволяват доходите – защо не.
Рекламата на много продукти и платени услуги често може много да ни подведе и заблуди по отношение на това дали този продукт ни е необходим наистина и дали си струва цената му. В последните години рекламата става все по-изобретателна и влияеща на психиката на потребителите, че те в много случаи купуват нещо, което се оказва излишно в последствие.
Модата е другото нещо, което ни кара да си купим продукт “X” например. Във всяко едно нещо се налага дадена мода, за да може индустрията да продава повече и потреблението да скача значително често. Но модата не е това, което е същественото при покупката и съответно потребността ни от продукта. Модата не прави продукта по-качествен, но може да го направи по-продаваем и по-скъп. Всъщност това е начинът да се продава повече, но това е друга тема, нямаща отношение по спестяванията.

Previous articleКак измамните фирми за бързи кредити заобикалят закона?
Next articleКариерни въпроси и отговори

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here