Home Кредити Кога да не кандидатстваме за бърз кредит?

Кога да не кандидатстваме за бърз кредит?

229
0

Бързият кредит наистина може да ни спаси в трудно финансово положение, но има и моменти, когато да го изтеглим не е особено добра идея. Все пак, когато говорим за бърз кредит се има предвид малка сума пари.  Това обаче не ни освобождава от отговорност. Това си е заем и отговорността си е напълно задължителна. В следващите няколко редове ще ви дадем причини, поради които е по-добре да не теглите бърз кредит.

Когато най-много се нуждаем от пари, то не трябва да теглим кредит. В дългосрочен план неговото погасяване също би ни затруднило. Ако не можете да си погасявате ежемесечните сметки и да осигурявате храна на домакинството, то какво остава за един кредит.  В такава ситуация най-добре не се обвързвайте със заем.Друг аргумент да не теглите кредит е, ако имате други кредитни задължения. Едва ли ще можете да погасявате още един заем, а това със сигурност ще се отрази на кредитното ви досие. Така, когато един ден решите да теглите заем за сериозно нещо, кредиторите ще ви гледат с други очи и нищо чудно да наложат по-високи лихви, за да се застраховат.

Не се подавайте и на красивите обещания и условия, които ви дават много фирми на бързи кредити. Ако не се нуждаете от кредит, не го теглете.  Вземете кредит, когато наистина се нуждаете от него и сте сигурни, че можете да го погасявате редовно, за да си нямате проблеми с банки или фирми за бързи кредити. Най-малкото това  ще се отрази на кредитното ви досие, което не е хубаво.

Previous articleЗащо ни отказват кредит?
Next articleКредитите и нашия бюджет

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here